1. Ga na of u een vergunning nodig heeft.

De vergunningsvereisten kunnen variëren, afhankelijk van uw stad, provincie en buurtcodes (indien van toepassing). In de meeste gevallen moet u, als de container geen permanente structuur op uw eigendom wordt, waarschijnlijk een vergunning voor tijdelijk gebruik verkrijgen. Maar in sommige gevallen is een vergunning mogelijk niet vereist.

De algemene vuistregel is deze: als uw woning zich in een woonwijk bevindt, zijn de vergunningsvereisten meestal strenger. Niet iedereen kijkt graag vanuit een keukenraam naar een stalen container. Maar als uw woning weinig verkeer krijgt of zich in een landelijk gebied bevindt, zijn de wettelijke vereisten meestal flexibeler.

2. Ontdek de bezorgkosten.

Een gebied waar verborgen kosten snel kunnen oplopen, zijn de verzendkosten. De bezorgkosten worden meestal bepaald door de kilometerstand tussen de container en uw eigendom. Hoe groter de kilometerstand, hoe meer u gaat betalen.

Veel leveranciers brengen een vast bedrag in rekening voor alles binnen een straal van 60 mijl rond hun locatie en verhogen vervolgens hun tarief per mijl voor alles buiten die straal. Zorg ervoor dat u offertes voor levering ontvangt voordat u een contract met een verkoper / leverancier ondertekent. De bezorgkosten kunnen een groot verschil maken in uw totale prijs. Meer informatie over de levering van opslagcontainers.

3. Bepaal hoe lang u de container nodig heeft.

Sommige leveranciers bieden betere tarieven als u zich aanmeldt voor een langlopend contract. Andere leveranciers bieden een huurkoopoptie voor langetermijnverhuur. Als u niet zeker weet hoe lang u de container nodig heeft (aangezien uw behoeften kunnen veranderen), vraag dan uw leverancier of deze een contract van maand tot maand aanbiedt.

Zorg ervoor dat u weet hoeveel vooraankondiging de leverancier nodig heeft om een ​​contract te beëindigen. Veel leveranciers zijn flexibel en stellen u in staat om het huurcontract met voldoende opzegtermijn te verlengen. Maar in sommige gevallen kan het maandelijkse tarief worden aangepast om de marktwaarde weer te geven.

4. Zoek uit welke maat je nodig hebt.

Opslagcontainers zijn verkrijgbaar in twee standaardlengtes: 20 voetteksten en 40 voetteksten. Maar sommige leveranciers bieden aangepaste maten aan. Deze maten worden gemaakt door de containers te verkleinen of aan elkaar te lassen. Houd er rekening mee dat afwijkende formaten meestal meer kosten.

5. Bepaal welke functies belangrijk voor u zijn.

Veel leveranciers bieden een breed scala aan functies, beter bekend als ‘add-ons’ die tegen een extra vergoeding kunnen worden opgenomen. Enkele van de meest voorkomende functies zijn:

Premium vergrendelingsmechanisme

Hoewel de meeste containers worden geleverd met een standaardslot, bieden sommige leveranciers een geavanceerd vergrendelingsmechanisme. Dit is meestal een intern sluitsysteem dat erg lijkt op een bankkluis. In tegenstelling tot een standaard grendelslot dat door een bepaalde dief kan worden doorgesneden, is het geavanceerde slot alleen toegankelijk met een sleutel die het interne mechanisme ontgrendelt. Met andere woorden, je kunt er van buitenaf niet inbreken. Als u van plan bent dure machines of apparatuur op te slaan, is het misschien de moeite waard om in een goed slot te investeren.